Video Encoding

Video Encoding

Encoderen is het overzetten (converteren) van audio, video of film naar een DVD-R/CD-R of harddisk. Dit overzetten gebeurt met specifieke encoding hardware met software en natuurlijk de benodigde audio, video of film afspeelapparatuur. ReplifactMedia kan een DVD project voor u compleet verzorgen, maar u kunt natuurlijk ook zelf de content aanleveren. We geven u hieronder enkele tips:

De door u zelf ontworpen menuschermen moeten aangeleverd worden als PSD (Photoshop) bestanden, met eventuele afzonderlijke lagen voor de buttonkeuze (een button is statisch en 1 kleur).

Bij bewegende menuschermen is het audio/video einde ook weer het begin i.v.m. de loopfunctie.

Alle fonts voor in de menuschermen moeten los bijgeleverd worden en uitsluitend in MAC formaat.

Voor een optimaal resultaat moeten de videofragmenten en de eventuele menuschermen van hetzelfde formaat zijn. Voor 4:3 in PAL is dit 720×576 pixels en voor NTSC 720×480. Voor 16:9 formaat in PAL is dit 1024×576 pixels en voor NTSC 1024×480. Overigens is een videoresolutie maar 72dpi (pixels/inch). Audio is meestal 48Khz/16bits stereo PCM of DTS.

Bij een gemiddelde bitrate van 5,5Mb/sec. is de lengte circa 110 minuten. Wanneer u zelf kunt encoderen en dit wilt aanleveren voor een authoring proces, moeten alle video en audio bestanden separaat op DVD-R of harddisc aangeleverd worden.

Direct een offerte

Save